Fotoverzameling Willem Pel 2

Laarderweg hoek Kleine Drift 1997. Het is nu nog een Cafe’ Restaurant. Was eerst Cafe’ Lakeman, onder anderen beheerd door G. Does.


Op 27 maart 1912 kregen de Hilversumse hervormden op de splitsing van de Larenseweg (laarderweg). en de Eemnesserweg hun tweede kerk (na de Grote Kerk op de Kerkbrink). De foto is waarschijnlijk kort na de bouw genomen. De ‘Nieuwe Kerk’ werd ontworpen door de Hilversummer J. van Dillewijn en gebouwd door het aannemersbedrijf van de gebroeders Boonacker. In 1929 werd het gebouw- toen met de populaire dominee J van Lokhorst- vergroot, onder meer met een kosterswoning. Zeventig jaar na de bouw (in 1982) wachtte de slopershamer.


De Nieuwe Kerk, die in 1912 in gebruik genomen is ,staat bij de samenkomst van Laarderweg en Eemnesserweg. Naast de sigarenzaak komt de Palmstraat op de Laarderweg uit. Tot voor kort stond hier het Cafe’ van Coppens dat ,,Eerste en laatste aanleg’’ heette. Wie naar Laren moest kon hier voor het laatst terecht, en wie van Laren kwam kon hier meteen al beginnen.


Het zelfde beeld van foto13. Maar nu in 1997.

Lucht foto van 1924. In het midden de laarderweg en de Kleine Drift. En spoor brug.

Laarderweg vanaf de spoorbomen.


De zelfde Laarderweg met het Cafe’ van Coppens, ook wel genaamd ‘De eerste en laatste aanleg’. Wie uit Laren kwam kon hier zijn eerste versnapering nemen en wie naar Laren ging had hier de laatste kans om nog een afzakkertje te nuttigen.

Het zelfde beeld van NR018. Maar nu in 1997.

Lucht foto van 1964. Laarderweg met de Kleine drift en Eemnesseweg met Kerk.